Laura Machiels


Ik ben afgestudeerd in 2017 als Klinisch Psycholoog aan de VUB en werk sindsdien als zelfstandige psycholoog met adolescenten en volwassenen. Ik heb mijn stage in Bolivia volbracht. Hierna heb ik een postgraduaat Seksuologische Hulpverlening gevolgd aan de UCLL. Sinds 2018 ben ik afgestudeerd als Relatie- en gezinstherapeut (Rapunzel).
Ik werk graag systemisch en betrek daarom ook vaak mensen uit je omgeving zoals partners, familieleden en vrienden. Ik heb een hart voor dieren, waardoor je huisdier eventueel ook welkom is (na bespreking).

Je kan bij mij terecht met verschillende problemen. Wanneer je voor uitdagingen komt te staan in het leven die jouw draagkracht te boven gaan, kan dit ervoor zorgen dat je vastgelopen bent. Ik help graag mee zoeken naar een uitweg om opnieuw in jouw kracht te kunnen staan. Meer specifiek werk ik graag met relaties en gezinnen waarbij interacties vastgelopen zijn. Daarnaast gaat mijn interesse ook uit naar het omgaan met hoogbegaafdheid.

Wat is therapie voor mij? Therapie is het samen zoeken naar een ander verhaal, een andere weg en nieuwe mogelijkheden. Hiervoor vind ik het belangrijk te kijken naar de context en de omgeving. Interacties kunnen vastlopen met bepaalde patronen, deze wil ik ontdekken en kijken hoe we deze kunnen aanpassen. En ten slotte vind ik het heel belangrijk de krachten en mogelijkheden te gebruiken of terug te vinden indien ze verloren geraakt zijn.


Doelgroep:
  • (jong)volwassenen en hun partners, kinderen en andere naastbetrokkenen

Soorten therapie:
  • Individuele (systemische) therapie
  • Relatie- en gezinstherapie