Karen Chaltin

In juni 2021 behaalde ik mijn diploma als klinisch psychologe. Mijn stage deed ik in het psychiatrisch ziekenhuis Asster te Sint-Truiden. Hier werkte ik op de afdeling voor stemmings- en persoonlijkheidsstoornissen en binnen de cel psychodiagnostiek. Nadien deed ik er enkele vervangopdrachten binnen de afdeling stemmings- en persoonlijkheidsstoornissen (zowel dagkliniek als residentieel).

Vanaf oktober 2021 ben ik gestart als psychologe in WZC Den Boomgaard in Glabbeek. Hier sta ik in voor de begeleiding van bewoners en hun families. Veel mensen die in een WZC terechtkomen, zijn niet vertrouwd met de werking van een psycholoog, laat staan dat ze er ooit eentje hebben geraadpleegd. Ik vind het fijn om te merken dat mensen - zelfs op hogere leeftijd - in staat zijn om nog facetten van zichzelf te ontdekken en nog inzichten te krijgen door stil te staan met aspecten die ze al hun hele leven als onveranderlijk en vanzelfsprekend beschouwen. 

Vanaf oktober 2022 maak ik ook deel uit van het team van De Deining en zal ik het postgraduaat contextuele gedragstherapie aanvatten zodat ik jullie kan begeleiden met kennis van de laatste ontwikkelingen binnen de gedragstherapie. Hier zal veel aandacht gaan naar ACT (dit is een vorm van gedragstherapie die concrete technieken aanbiedt om om te gaan met moeilijke gevoelens of gedachten, om je in contact te brengen met hetgeen je ècht wil doen in het leven en om voor jezelf haalbare doelen op te stellen).  


Heb je het gevoel dat je al lange tijd op iets botst maar is het moeilijk om de vinger te leggen op wat dat precies is? Of heb je wel al een idee wat er jou tegenhoudt maar weet je niet hoe je dit kan veranderen? Ik ben er om jou te begeleiden in dit zoekproces.
Daarnaast situeert mijn expertise zich in het mee helpen dragen van verlieservaringen en bewandel ik graag mee jouw pad om een antwoord te vinden op belangrijke levensvragen.

Voor ouderen die minder mobiel zijn, voorzie ik ook de mogelijkheid om aan huis te komen

Doelgroep:
  • (jong)volwassenen, ouderen en hun partners, kinderen en andere naastbetrokkenen

Therapievorm:
  • Relatietherapie
  • Gezinstherapie
  • Individuele therapie