Ranucci Romina


Ik ben afgestudeerd in 2006 als Klinisch Psycholoog (VUB). In 2014 volgde ik een opleiding tot Counselor in Existentieel Welzijn (KUL). Nadien volgde ik als Defensiepsycholoog meerdere vormingen in het kader van opvang na potentieel traumatische gebeurtenissen. Momenteel volg ik een opleiding tot hartcoherentie coach. In de toekomst zal ik ook opgeleid worden als mindfulness trainer. Ik geloof namelijk sterk dat de verbinding tussen lichaam en geest een kracht is die voldoende aandacht nodig heeft. Daarnaast ben ik in 2019 afgestudeerd als Relatie-, Gezins- en Systeemtherapeut (KUL). Het betrekken van partners en familieleden is voor mij daarom ook een grote meerwaarde in therapie. Ik doe dat voornamelijk vanuit het kader van de hechting (Emotionally Focused Therapy). Naast mijn werk in De Deining ben ik lange tijd werkzaam geweest binnen Defensie in het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg als crisispsycholoog en psychotherapeut bij militairen en hun partners/familieleden. Momenteel werk ik als diensthoofd en klinisch psycholoog op de dienst Neuropsychiatrie in het Militair Hospitaal Koningin Astrid waar ik expertises doe bij militairen in functie van hun mentale operationaliteit. In de toekomst zal ik nog meer werken aan het mentale gezondheidsbeleid binnen Defensie.


Mijn expertise situeert zich vooral rond partnerrelatieproblemen (moeilijkheden in de partnerrelatie, communicatieproblemen, verder na ontrouw, verlies van een kind,…).

Daarnaast kan je ook met volgende moeilijkheden bij mij terecht:
Stressgerelateerde problemen:
je bent rusteloos, prikkelbaar, slaapt minder goed dan anders, je denkt dat je een burn-out hebt of erop afstevent, …
Stemmingsproblemen:
je voelt je lusteloos, hebt depressieve gevoelens, suïcidegedachten, ...
Rouwverwerking:
je bent een dierbare kwijt en je vraagt je af hoe het nu verder moet, je neemt afscheid van een periode in jouw leven en het valt je moeilijk, ...
Existentiële levensvragen: 
je geraakt in de knoop na het meemaken van één of meerdere ingrijpende gebeurtenissen, het leven is niet meer hetzelfde als voorheen en je weet niet hoe verder, je vraagt je af wat de zin van het leven is, …


Doelgroepen:
  • (jong)volwassenen, ouderen en hun partners, kinderen en andere naastbetrokkenen

Therapievorm:
  • Relatietherapie
  • Gezinstherapie
  • Individuele therapie