Emilie De Tender


Na een bachelor te hebben afgemaakt in de ILMH als assistent in psychologie, richting Welzijn en Gezondheid, ben ik in 2013 afgestudeerd aan de UCL als Klinisch Psycholoog met een specialisatie in cognitieve- en gedragstherapie.

Mijn expertise situeert zich voornamelijk in de link tussen lichaam en geest. Ik ben er dan ook van overtuigd dat luisteren naar jouw lichaam de eerste stap is naar een beter welzijn en jezelf (beter) te kennen. Een gezegde dat mij dan ook erg aanspreekt is: “Als je naar jouw lichaam luistert wanneer het fluistert, moet je het niet horen schreeuwen.” (onbekende auteur)

Je kan dan ook bij mij terecht met de volgende moeilijkheden:

Psychosomatische klachten:
je voelt je niet goed in je vel, je hebt chronisch fysieke klachten maar er is geen medische verklaring voor, …
Stress gerelateerde problemen:
zowel op het werk (omgaan met werkdruk, burn-out, bore-out, …) als op privé vlak. Deze kunnen zich uiten in de vorm van prikkelbaarheid, angstaanvallen, …
Stemmingsproblemen:
Je hebt moeite om nog energie te vinden om iets te doen, je voelt je depressief of zit in de knoop met je gevoelens waardoor je niet weet hoe erop te reageren.
Leven met hoogsensitiviteit (HSP):
je voelt je anders dan anderen, je bent extra gevoelig voor externe prikkels (geluid, geuren, aanraking) en interne prikkels (emoties), je absorbeert alles op zoals een spons en weet niet hoe hiermee om te gaan, …
Acceptatie:
Dit gaat over een brede zin van de term: zelfacceptatie, accepteren van een situatie, leren loslaten, …


Doelgroepen:
  • jongeren, (jong)volwassenen